Recept preporučuje: Milan Blagojević
Preuzeto iz: Herbalife kuvara
Ako ste u potrazi za osvežavajućom, laganom, ali nutritivno bogatom salatom koja se pravi brzo, a izgleda kao da je stigla iz fensi restorana – ova salata od karfiola i kapara je pravi pogodak! U pitanju je recept koji će osvojiti i one koji inače nisu ljubitelji karfiola.
Salata od karfiola i kapara. Sastojci:
- 1 manja glavica karfiola (oko 500 g)
- 2 kašike kapara
- Sok od 1 limuna
- 2 kašike maslinovog ulja (ekstra devičanskog)
- So i biber po ukusu
- Prstohvat čili pahuljica (opciono)
- Svež peršun za dekoraciju

Priprema:
- Karfiol operite, očistite i podelite na manje cvetove. Stavite ih u blender ili procesor hrane i pulsirajte dok ne dobijete teksturu nalik kus-kusu (možete i sitno iseckati nožem).
- U većoj posudi pomešajte "rendi" karfiol, kapare, maslinovo ulje i limunov sok.
- Dodajte so, biber i po želji čili pahuljice za dodatni šmek.
- Sve dobro izmešajte i ostavite u frižideru minimum 30 minuta kako bi se ukusi lepo sjedinili.
- Servirajte hladno, posuto seckanim peršunom.
Savet plus:
Ova salata od karfiola i kapara je odlična i kao lagani obrok i kao prilog uz ribu ili piletinu. Možete joj dodati i seckane bademe ili orahe za hrskavost, ili grčki jogurt ako želite kremastu varijantu.

Zašto volimo ovu salatu?
Zato što je bez glutena, veganska, niskokalorična i bogata vlaknima. Uz to, priprema traje manje od 15 minuta. Idealan izbor za sve koji paze na ishranu, a ne žele da se odreknu ukusa.
Evo još jednog potpuno posnog recepta: