Brokoli je simbol zdrave ishrane poslednje decenije. I zaista nema TV emisije o ishrani, a da se ne istakne kooiko su brokoli važni u ishrani. I zaista je tako.
Sadržaj vitamina C, K i folne kiseline čini ga jednim od najkompletnijih povrća za svakodnevnu upotrebu.
Niska kaloričnost omogućava da se uklapa u različite režime ishrane. Imajte u vidu da iako sadrži vitamin C, kuvanjem se gubi.

Vlakna i antioksidativna svojstva
Snažna vlaknasta struktura brokolija doprinosi boljoj probavi i dužoj sitosti.
Zbog antioksidativnih jedinjenja, redovna upotreba može dati osećaj opšte vitalnosti i povećane otpornosti organizma.
Brokoli u kuhinji
Može se spremati na pari, peći u rerni, koristiti u supama i čorbama ili kao dodatak testeninama. Može da se napravi i pire, potaž i bilo koje jelo za koje vam nije potreban detaljan recept, već samo mašta i kreativnost.
Više puta sam pisao o tome da brokoli mogu da donesu zaradu, pa da podsetim još jednom https://zelenanit.rs/brokoli-profit-potraznja/
Posebno je tražen u restoranima koji služe zdraviju hranu, što ga svrstava među najpopularnije vrste povrća danas.

Trendovi u uzgoju i potencijal zarade
Plastenička proizvodnja brokolija značajno se širi, a domaći proizvod nadmašuje kvalitet uvoza.
Smrznuti brokoli, otvaraju prostor za dodatnu preradu i veću cenu.
O tome kako brokoli može da donese zaradu možete da pročitate u nastavku.
